Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

 


Pågående projektByaprojektet

Vi har nu under en lång tid talat om att uppdatera Nymans böcker som dokumenterar de flesta av Arvidsjaurs byar vad gäller nybyggarna. Våren 2004 startade vi från A som i Abborrträsk. Vi tar mikrokort samt annan forskning till hjälp för att få denna dokumentation så korrekt och noggrann som möjligt. Dessutom kommer vi att ta med fotografier och viss annan historia. Hör av dig om du har fotografier eller andra uppgifter om någon av Arvidsjaurs byar.

Dödsannonsinventering

Vi klipper ut dödsannonser, lånar och kopierar de vi kommer åt och klistrar in dem. Försöker då para ihop familjen på samma blad, med notering om föräldrar, där vi vet vilka det är. Det är ett digert arbete som aldrig tar slut och samlingen växer hela tiden.

 

Gravstensinventeringen

Under sommaren 2006 inventerades ca 535 gravstenar i Arvidsjaur. Inskriptionerna skrevs av, stenarna mättes och fotograferades. Projektet ingår i Sveriges släktforskarförbunds landsomfattande inventering av äldre gravstenar som pågått sedan 1979. På nättidningen Rötter kan du läsa mer och söka i databasen med uppgifter om närmare 49.000 gravstenar, de flesta resta före år 1900.

 

 


Tillbaka till StartKontakta föreningenWebmasterInfo om hemsidan

 

.

 Start

Om föreningen

Föreningsbloggen

Projekt

Läsvärt

Sevärt

Kontakt

Efterlysningar & gästbok

CD & boktips

Länktips 

Välkommen!

Du är besökare nr

Denna månad

Denna vecka

Online just nu