Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Presentation av styrelsen

Anders Vikström berättar

Född och uppväxt i Renviken, Arvidsjaur som tredje och yngsta son till Ingvar och Lisa Vikström (rentav sladdbarn, 12 år yngre än bröderna) såg jag dagens ljus för 54 år sedan.
Efter studier och utbildning inom skogsnäringen arbetade jag åt Domänverket i Gällivare, egen firma samt numera tjänst hos Skogsstyrelsen med placering i Arvidsjaur.
Släktforskning har funnits i bakgrunden ända sedan min mor berättade om olika släkten i min ungdom, samt klippte ur dödsannonser vilka man inte visste vem det var. Föreningen har jag dock inte varit med i förrän 2011 på våren, då man upptäckte glädjen av att vara flera med samma intresse.
Andra intressen är utebaserade såsom jakt och fiske.

 

Andreas Möller 

Föddes den 27 december 1982 som son till Alf Jonny Möller Akkavare och Ann Gerd Christina Lidström Suddesjaur. Döptes påskdagen i Arvidsjaurs Kyrka till Jonny Andreas.

 vald till ordförande vid årsmötet 2009 och suppleant 2012

Kristina Åström

 

 Gun Augustsson berättar

Jag kommer ursprungligen från en liten by i Älvsby kommun (Grundvattnet). Har jobbat med det mesta, skogsarbete, på sågen i Moskosel, inom hemtjänsten och sedan 25 år tillbaka på Posten, med alla sysslor som förekommer där. Mor till Eva och Nicklas, svensk mästare i snöskoterbackrace våren 2004 och 2005, och farmor till Petter, som också tävlar i snöskoter och motorcross. Intresserna är många. Entusiast i släktforskning som jag började med år 2000. Varit husägare i snart 3 år och gjort en trädgårdsanläggning med damm bakom huset. Dans är också ett stort intresse, det blir ca 2ggr/vecka ibland mer. Stugan på Eggelatsholmen, vid Forsnäs, Arjeplog får också besök rätt så ofta och där hämtar jag ny energi för kommande behov.

Upp igen

Gun Augustsson

 

 

Ann-Mari Larsson berättar

Jag heter Ann-Mari Larsson född Vikström i Bäcknäs, ledamot i Arvidsjaurs Sff styrelse. Gift med Lars-Erik Larsson och bor i en villa i Arvidsjaur. Jag är en av dem som sköter blomsterprakten i samhället under sommarmånaderna. Jag började släktforska 2003 och tycker att det är mycket intressant. I sommar hade vi kusinträff på min mans sida. Tack vare släktforskningen kunde jag dela med mig av min mans anor vilket var mycket uppskattat.

Ann-Mari Larsson

 

 

Agneta Gard berättar

 

Jag är född i Vistbacka i Älvsby kommun, dotter till Paul och Fanny Norén. Min uppväxt tillbringade jag på olika platser i Norrbotten bland annat tre år i Arvidsjaur. År 1978 återkom jag tillsammans med min lilla familj till Arvidsjaur och här är min man och jag kvar. 

Skolan har varit min arbetsplats under 42 år. Att arbeta med undervisning har varit omväxlande och roligt nästan jämt tycker jag.

 

Jag började efter min pensionering 2015 med släktforskning och för mig öppnades en
fascinerande värld. Det finns så många olika dimensioner av äldre tider allt från namn
på släktingar till berättelser om äldre tider och samhällen. Att jag skulle hitta så många släktingar här i Arvidsjaur överraskade mig även om min mormor föddes i Gåbde.

Att resa och ta sig tid att umgås med nya och gamla vänner är något som ligger mig och min familj varmt om hjärtat. Resorna går för det mesta söderut till vår dotter i Skåne men även andra resmål lockar t.ex. soliga sådana. Den stuga mina föräldrar byggde i början på 1960-talet, sju km utanför Arvidsjaur, är ett utflyktsmål med en del arbetsprojekt som känns viktigt och trevligt att ägna sin tid åt.

 

Agneta Gard

 

 

 

Gunnel Wikström berättar

Jag heter Gunnel Wikström, född och uppvuxen i Arvidsjaurs kommun.

En lunginflammation gjorde att jag började släktforska.  Maria våran ordförande tyckte att jag skulle ha något att göra och gav mig grunden till mitt släktforskande, sedan dess har min släkt blivit ganska stor.

 Jag är gift, har tre döttrar och fem barnbarn,  sen fyller jag jämt år i vår så det är en milstolpe.

 Jag arbetar på Comfort butiken här i Arvidsjaur som ägs av min mittersta dotter och hennes man och där försöker jag få folk att förnya sina badrum.

 Som medlem i släktforskarföreningen vill jag verkligen rekommendera folk att börja släktforska för det är ett nöje för livet.

Gunnel Wikström

 

 

 

  

 

 Inez Lindmark berättar

 

Jag heter Inez Lindmark född 1957 på Arvidsjaurs BB. Uppvuxen i den lilla byn Kläppen 15 km nordväst om Arvidsjaur.

Är sedan 1989 gift med Håkan Nilsson född 1952 i Arjeplogs kommun.
När jag var 25 år kom första barnet en flicka, Karin född -82 och ett år efter föddes Tommy -83. Senare föddes Patrik -89 och Mikael – 93.
Familjen har utökats med fyra barnbarn.

 Har sedan 1978 arbetat som tandsköterska på Folktandvården i Arvidsjaur.
 Fritiden är jag mycket ute i naturen. Tycker om långa promenader i skogen och längs byavägen. Trädgårdsarbete och att odla blommor på sommaren och på vintern och våren är det längdskidåkning.
 Sedan 2 år tillbaka bor jag i Kläppen. Köpte tillbaka mitt föräldrahem. En dröm som jag haft i många år och nu har den blivit verklighet.

 Mitt intresse för släktforskning har jag nog haft sen barndomen. Intressant att forska var människor har bott och hur de har levat fascinerar mig.

 

.

 Start

Om föreningen

Föreningsbloggen

Projekt

Läsvärt

Sevärt

Kontakt

Efterlysningar & gästbok

CD & boktips

Länktips 

Välkommen!

Du är besökare nr

Denna månad

Denna vecka

Online just nu